OVER ONS...


Jerommeke is onze allereerste medewerker. Dankzij hem kwam deze website tot stand. Op éénjarige leeftijd werd hij geschonken aan de kinderboerderij "De Lenspolder" in Nieuwpoort. Hij kreeg daar algauw de reputatie van onhandelbaar te zijn. Met veel geduld, respect, wederzijds vertrouwen en onvoorwaardelijke liefde werd hij de braafste, liefste ezel op deze wereld. Nog altijd deugniet eersteklas waar we nooit boos op kunnen zijn...


Floortje werd geadopteerd door mensen met een hart voor ezels. Ik was heel nauw betrokken bij de adoptie en er ontstond een zeer hechte vriendschapsband met haar nieuwe baasjes. We staan hen bij met raad en daad om dit ezeltje een fijn ezelleven te bezorgen. Floortje werd zo een vaste medewerkster van deze website. Met dank aan de baasjes die hiervoor te vinden waren en ook hun steentje bijdragen.

Greetje vond een tweede thuis op de kinderboerderij. Ze werd het maatje van Jerommeke, vanaf de eerste kennismaking zijn ze onafscheidelijk. Greetje is lief, intelligent en staat graag op de eerste rij. Haar liefste bezigheid is eten. Ze weet wat ze wil maar vooral wat ze niet wil. In het ezel huishouden is ze de baas maar daar kan haar maatje perfect mee leven. Op korte tijd leerde dit ezeltje veel oefeningen op een perfecte manier uitvoeren. Greetje werkt graag en dat laat ze altijd met veel enthousiasme zien aan de bezoekertjes op de boerderij. 


Jules leefde jaren samen met enkele schaapjes. Op wat oudere leeftijd kreeg hij tot zijn grote vreugde het gezelschap van Floortje. Jules is een grote, lieve knuffelezel en onze oudste medewerker. Doet alles op zijn eigen ritme en houdt van eindeloze borstel sessies. Af en toe proeft hij nog eens graag van onze werkkledij. De proporties van zijn ezellijf kloppen niet helemaal maar dat maakt hem juist zo schattig. Zonder veel moeite wordt hij ieders beste vriend.Mieke, de ezelmadam...

kan zich een leven zonder dieren niet voorstellen. Is ervan overtuigd dat je met een goede verzorging, veel geduld, onvoorwaardelijke liefde, wederzijds vertrouwen en respect... zoveel met dieren kan bereiken. Anderzijds lukt het de dieren om het beste in de mens boven te halen.  Met deze visie werd ze jaren geleden vrijwilliger op de kinderboerderij" De Lenspolder" in Nieuwpoort (België). Daar ontfermde ze zich over het jonge, wispelturige ezeltje Jerommeke die best wat opvoeding kon gebruiken. Ze werd er besmet met het ezelvirus waarvan men kan zeggen dat de symptomen "aangenaam" zijn. Gelukkig is geen enkel vaccin ertegen bestand en vertoeft ze dagelijks tussen de ezels. De kindjes gaven haar de naam "ezelmadam" waar ze best mee kan leven. Mieke leerde de ezeltjes Greetje en Jerommeke allerlei oefeningen aan die ze met veel enthousiasme perfect kunnen uitvoeren. Haar doel was om de ezels zelf te laten bewijzen dat ze niet dom zijn. Hoe ze dat doen kan je zien in het onderstaande filmpje.